Mijn favorieten

Blog

Eindelijk, de lente staat voor de deur! Is dit een goede tijd om mijn huis te verkopen?
Geplaatst op: 25 maart 2024
Met de officiële lente in aantocht, worden de lentekriebels bij velen voelbaar. Terwijl sommigen zich wijden aan een grondige voorjaarsschoonmaak, maken anderen ruimte door overbodige zolderspullen te verkopen of naar de kringloop te brengen. Niettemin rijzen er vaak twijfels over het verkopen van je woning.
Lees meer...
Hoera, het is gelukt, je hebt een huis gekocht!
Geplaatst op: 28 februari 2024
Gefeliciteerd met de aankoop van je woning! Nu begint de fase waarin je alles moet regelen om de aankoop succesvol af te ronden. Maar wat staat je te wachten?
Lees meer...
Energielabel gekoppeld aan je hypotheek: dit betekent dat voor jou
Geplaatst op: 15 januari 2024
Hoe duurzaam je huis is, speelt vanaf 2024 een grotere rol dan ooit. Kopers van slecht geïsoleerde woningen krijgen namelijk minder hypotheek van hun bank dan kopers van een energiezuinige woning. En dat kan veel invloed hebben.
Lees meer...
Dronebeelden: dé manier om je huis te presenteren
Geplaatst op: 3 juli 2023
Wil jij je huis verkopen? Dan wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk presenteren voor potentiële kopers. Naast een pakkende tekst en mooie foto’s, kun je er ook voor kiezen om dronebeelden te gebruiken. Een innovatieve manier om jouw woning nog meer op te laten vallen.
Lees meer...
In de spotlight: Stuwwal 22 in Steenwijk
Geplaatst op: 21 juni 2023
Stelt u zich eens voor: een ruime, goed onderhouden gezinswoning met een energielabel A, waar u elke ochtend wordt verwend met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Deze droom kan werkelijkheid worden met onze prachtige 2-onder-1-kapwoning, die niet alleen een riante gezinswoning is, maar ook een betoverende Bed & Breakfast herbergt.
Lees meer...
In de spotlight: Schuttevaerkade 4 in Zwolle
Geplaatst op: 19 juni 2023
Droom je ervan om te wonen aan de rand van de bruisende binnenstad van Zwolle? Zoek dan niet verder! Deze karakteristieke jaren '30 woning uit 1932 is een echte parel. Met een prachtig uitzicht aan de voorzijde, energielabel C, een ruime achtertuin en talloze authentieke elementen, biedt deze riante en charmante woning alles wat je nodig hebt voor comfortabel en sfeervol wonen.
Lees meer...
Een hypotheekaanvraag: zo kom je niet voor verrassingen te staan
Geplaatst op: 7 juni 2023
Yes, je hebt je droomwoning gevonden en het voorlopige koopcontract is getekend. De volgende stap is om de hypotheek definitief aan te vragen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? We zetten de belangrijkste dingen op een rij. Zet de verhuisdozen maar vast klaar!
Lees meer...
Alles wat je moet weten over het aanpassen van een energielabel
Geplaatst op: 3 mei 2023
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is. Hoe beter de isolatie van een huis, hoe hoger het label. In een tijd waar energie- en gasprijzen blijven stijgen, is dit voor kopers dus belangrijke informatie. Maar hoe en wanneer pas je dit aan? We zochten het voor je uit.
Lees meer...
Dit gaat er in 2023 veranderen voor kopers en huisbezitters
Geplaatst op: 6 januari 2023
Een nieuw jaar gaat meestal gepaard met veranderingen, en volgend jaar staan er wat interessante veranderingen op de planning. Voor zowel kopers als huisbezitters kunnen deze interessant zijn. Daarom zetten we de grootste veranderingen op een rij.
Lees meer...
In 2023 meer leenruimte voor woningzoekenden
Geplaatst op: 14 november 2022
Met de verhitte woningmarkt en stijgende rentes lijkt het een onzekere tijd voor kopers en verkopers. Toch zijn er ook goede ontwikkelingen voor komend jaar, en heeft het NIBUD de leennormen van 2023 bekendgemaakt. En dat is gunstig voor woningzoekenden.
Lees meer...
HOERA, Je hebt een huis gekocht! Wat nu?
Geplaatst op: 3 augustus 2022
Hoera! Je hebt een woning gekocht! Eindelijk is het gelukt, je bent geslaagd met de aankoop van je droomwoning! Maar wat nu? Wat moet je allemaal regelen voordat je aankoop helemaal rond is?
Lees meer...
Droomhuis gevonden? Met deze 6 tips doe je een succesvol bod!
Geplaatst op: 4 februari 2022
Een huis bezichtigen? Niet zo'n moeilijke klus. Het juiste bod uitbrengen? Dat vraagt om een tactische aanpak en een klein beetje geluk. Met deze 6 tips weet je zeker dat je het juiste bod maakt en waar voor je geld krijgt.
Lees meer...
Overbieden boven de vraagprijs? Houd hier dan rekening mee!
Geplaatst op: 8 november 2021
Een woning kopen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfs¬prekend als vroeger. Overbieden lijkt namelijk steeds meer de norm te worden. Hierbij ga je bovenop de vraagprijs een bod uitbrengen, om mogelijke andere geïnteresseerden voor te blijven. Deze strategie gaat alleen niet altijd vlekkeloos, en is het belangrijk dat je weet waar je recht op hebt. We leggen uit hoe dit zit.
Lees meer...
Huis in de spotlight: Goudsteeg 10
Geplaatst op: 8 november 2021
Huis in de spotlight: Goudsteeg 10 Soms is een huis zo mooi dat we hem graag in de spotlight zetten. Omdat het een rijke geschiedenis heeft, een mooi verhaal of andere bijzondere aspecten. Daarom lichten we in dit blogartikel deze bijzondere woning Van Amerom toe: Goudsteeg 10.
Lees meer...
Huis in de spotlight: Buitenkant 35
Geplaatst op: 28 oktober 2021
Een huis met een historische geschiedenis verschuilt achter witte vensters, zo omschrijven we de nieuwste aanwinst van Van Amerom. Ontworpen door Architect Witpaard, een architect die door heel Zwolle zijn typische kenmerken heeft achtergelaten. Lees gauw verder!
Lees meer...
Wil je een monumentaal pand kopen? Dit moet je weten!
Geplaatst op: 8 september 2021
Monumentale panden zijn altijd de parel van de straat. Door hun uitzonderlijke uitstraling en bijzondere geschiedenis is het niet voor niets een populair pand als het in de verkoop staat. Vooral als woonhuis, waarbij je er naast een huis ook een rijke geschiedenis bij krijgt. Ben je van plan om een monumentaal pand te kopen, dan zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om te weten!
Lees meer...
5 trucs voor het bieden op een huis
Geplaatst op: 2 augustus 2021
Door de woningmarkt lijkt het bieden op een huis steeds lastiger te worden. Met deze 5 slimme trucs heb je misschien wat meer geluk. Lees gauw verder!
Lees meer...
Schaarste in bouwmaterialen en langere levertijden: dit betekent dat voor jou
Geplaatst op: 23 juni 2021
Eindelijk: je hebt de sleutel van je huis ontvangen en je kunt aan de slag. Voordat je de verhuisdozen in elkaar vouwt, moet er misschien nog wat aan het huis gedaan worden. Misschien een nieuwe keuken of moet de woonkamer een make-over? Je zult dan merken dat het lastig is om goede vaklui te vinden. Daarbovenop is er ook nog een schaarste aan bouwmaterialen en grondstoffen. Is dit een probleem voor kopers?
Lees meer...
Een energielabel: de 8 meest gestelde vragen
Geplaatst op: 21 december 2020
Vanaf 1 januari 2021 wordt het verplicht om al het vastgoed dat in de verkoop gaat, te voorzien van een definitief energielabel. Ook worden de gestelde eisen aan het label verder aangescherpt. Wij zetten de meest gestelde vragen over een energielabel op een rijtje.
Lees meer...
4 tips voor het tackelen van het koopcontract
Geplaatst op: 21 augustus 2019
Na nachtenlange zoektochten op Funda, het aanvragen van tientallen brochures en expert te zijn geworden in ‘achter het net vissen’ is het dan eindelijk zover: Je hebt je droomhuis gevonden én binnen gehengeld! Er worden mondeling al wat dingen afgesproken, je bent druk op zoek naar een notaris en je makelaar wil van alles van je weten: chaos!
Lees meer...
Schoonmaaktips voor een fris voorjaarshuis
Geplaatst op: 23 april 2019
De zon schijnt, het is weer langer licht buiten en de temperaturen stijgen langzaam maar zeker. Voorjaarskriebels! Dikke truien maken plaats voor luchtige shirts en we willen massaal de bezem door het huis halen. Niet voor niets is de voorjaarsschoonmaak inmiddels een begrip. Is jouw woning ook toe aan een frisse beurt? Wij delen de schoonste schoonmaaktips met je.
Lees meer...
Heeft u nog een aflossingsvrije hypotheek? 5 tips om ervan af te komen!
Geplaatst op: 21 maart 2019
Een aflossingsvrije hypotheek is voor veel huiseigenaren een doorn in het oog. Niet zo vreemd, wat deze hypotheekvorm is de afgelopen jaren sterk in populariteit gedaald. Het grootste nadeel is dat het niet wordt afbetaald. Lees deze 5 tips over wat u het beste met een aflossingsvrije hypotheek kunt doen.
Lees meer...
Veranderingen hypotheek regelgeving voor 2019
Geplaatst op: 10 december 2018
Wat gaat er veranderen ten opzichte van 2018 en wat betekent dit voor jou? In deze blog hebben we de belangrijkste veranderingen voor je op een rij gezet. Heb je nog vragen na het lezen van de blog of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem gerust contact met ons op via 038-4214604 of mail naar info@vanamerom.com.
Lees meer...