Mijn favorieten

Schoonmaaktips voor een fris voorjaarshuis


De zon schijnt, het is weer langer licht buiten en de temperaturen stijgen langzaam maar zeker. Voorjaarskriebels! Dikke truien maken plaats voor luchtige shirts en we willen massaal de bezem door het huis halen. Niet voor niets is de voorjaarsschoonmaak inmiddels een begrip. Is jouw woning ook toe aan een frisse beurt? Wij delen de schoonste schoonmaaktips met je.


Allereerst: maak het jezelf gemakkelijk. Zorg dat je alles in huis hebt, de sopjes en andere attributen klaar hebt liggen en zet een vrolijke playlist op. Een goed begin is ten slotte het halve werk.


De schoonmaaktips


1. Kijk verder dan je neus lang is

Het is heel verleidelijk om alleen alles wat je ziet spic en span te poetsen. Maar bij een voorjaarsschoonmaak gaan we verder dan ‘schoon op het oog’. Kastjes worden leeggehaald en gepoetst, (keuken)apparatuur wordt gereinigd volgens het boekje en vergeet niet om textiel als badmatjes, kussenslopen, gordijnen en dekens uit te wassen.


2. Oma weet raad

Grootmoeders adviezen zijn vaak de beste, helemaal als het om poetsen gaat. Geen idee hoe je die vlekken als sneeuw voor de zon laat verdwijnen? Oma weet raad weet écht raad. Vaak met hele simpele huis, tuin en keukenmiddelen dus grote kans dat je er niet eens voor naar de winkel hoeft.


3. De juiste schoonmaakspullen

Hierboven noemden we het al even kort, maar alles staat en valt met een goede voorbereiding. Zorg dat je goede schoonmaakspullen in huis hebt want daar wordt het een stuk gemakkelijker (en leuker) van. 


4. Checklist

Maak van te voren een checklist met alles wat je wil doen in huis. Op internet zijn er ook veel van dit soort lijsten te vinden, mocht je het zelf lastig vinden om er een te maken of bang zijn dat je iets vergeet. Een checklist geeft je houvast en als het even mee zit, kun je de taken verdelen met je partner en/of kinderen. Met z’n allen is het klusje zo geklaard!


5. Vergeet de ramen niet!

Meestal niet het meest favoriete klusje: ramen lappen. Maar wel oh zo dankbaar in deze tijd van het jaar. De zonnestralen die naar binnen vallen zien er veel mooier uit door schone ramen. Vergeet niet om na te drogen met een krant of zeem nadat je met de trekker te werk bent gegaan voor een streeploos resultaat.

Op de hoogte blijven? Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram.